В Одеській ОДА підтвердили інформацію про смерть вакцинованої військовослужбовця

Читать на русском
В Одеській ОДА закликали не пов'язують смерть військової з вакцинацією і просять не спекулювати на цій тематиці
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Підтверджено інформацію про те, що в Одесі померла щеплена від коронавірусу військовослужбовець Збройних сил України.

Про це повідомила Одеська обласна державна адміністрація у Facebook.

«Повідомляємо, що 23 березня в смт Чорноморське, Лиманського району, близько 17:20 жінка-військовослужбовець втратила свідомість на вулиці та, на жаль, померла до прибуття екстреної медичної допомоги, яку викликали перехожі», - сказано в повідомленні.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

При цьому в Одеській ОДА зазначили, що ведеться розслідування силами ЗСУ та Національної поліції. Про причину смерті військовослужбовця повідомлять в найкоротші терміни. При цьому в ОДА підтвердили інформацію про те, що військова нещодавно отримала щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield, проте не пов'язують її смерть з вакцинацією.

«Жінка дійсно була вакцинована 21 березня 2021 року разом з особовим складом однієї з військових частин. Того ж дня, та ж мобільна бригада з вакцинації проти COVID-19, вакцинувала 120 осіб. Всі ці люди відчувають себе добре. На жаль, у померлої були хронічні захворювання. Закликаємо засоби масової інформації не спекулювати на темі вакцинації та поширювати тільки перевірену і достовірну інформацію», - йдеться в повідомленні.

Водночас видання «Страна» з посиланням на власні джерела повідомляє, що померлу звали Нарожна Інна Юріївна, вона 1977 року народження, служила бухгалтером у військовій частині А3880 (зенітно-ракетний полк) у Чорноморському (Чабанка) Лиманського району Одеської області у званні «старший солдат». Як стверджує видання, смерть військовослужбовця настала від тромбу, що відірвався.

За даними командування медичних сил ЗСУ, померла страждала на гіпертонічну хворобу. При цьому на 23 березня військовослужбовець не висловлювала жодних скарг про свій стан.

«Судово-медична експертиза призначена на 24.03. Про її результати буде повідомлено додатково. Просимо представників громадськості та засобів масової інформації не робити передчасних висновків щодо причин та обставин смерті військовослужбовця», - сказано в повідомленні.

Раніше прессекретар президента України Юлія Мендель заявляла, що вакцина від коронавірусу covishield продемонструвала якісь побічні ефекти тільки у 0,5% щеплених. Про те ж говорив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Нагадаємо, що за минулу добу в Україні зробили щеплення від коронавірусу 10,9 тисячі українців. За весь час - 121,9 тисячі осіб. У чергу на вакцинацію проти коронавірусу стали вже 326 тисяч осіб. Більшість з них записалися через додаток «Дія».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: