Мендель запевнила в повній безпеці вакцини CoviShield

Читать на русском
ВООЗ і Європейський регулятор вакцин підтвердили, що препарат AstraZeneca не викликає появи тромбів і безпечний, зазначила Мендель
CoviShieldAFP 2021

Вакцина від коронавірусу Covishield продемонструвала якісь побічні ефекти тільки у 0,5% щеплених. Це означає, що загалом побічні ефекти від вакцини пройшли в українців в легкій формі.

Про це заявила прессекретар президента Юлія Мендель у програмі «Погляд з Банкової» на телеканалі «Дім» 21 березня.

«Температура, слабкість - ось це побічні ефекти, зовсім нескладні та нетривалі, їх в Україні всього нарахували 0,5% і все в легкій формі», - сказала Мендель.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

Препарат CoviShield, нагадала Мендель, проводиться за ліцензією компанії AstraZeneca. ВООЗ і європейський регулятор вакцин підтвердили, що препарат AstraZeneca не викликає появи тромбів і безпечний, зазначила вона.

«У Європі вакциновано 17 млн людей саме цією вакциною і тільки у близько 40 осіб виявлені тромби. Іншими словами, один випадок на 0,5 мільйона щеплень», - пояснила прессекретар.

В Україні зі старту кампанії з вакцинації щеплення від COVID-19 отримали вже понад 108 тисяч осіб. За минулу добу прищепили 3968 українців.

В Україні за минулу добу підтвердили 11 145 нових хворих на коронавірус. Це на 4 тисячі менше, ніж днем раніше. Померли через смерть 166 українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: