Відсутність доступу для бідних країн до вакцин є моральним провалом – ВООЗ

Читать на русском
Це хибний шлях, який веде до самопоразки у боротьбі світу з коронавірусом, вважає керівник ВООЗ
Тедрос Аданом ГебреісусReuters

Нерівний розподіл вакцини від коронавірусу між країнами - це шлях до поразки у боротьбі з коронавірусом і катастрофічний моральний провал; розрив між кількістю щеплень в багатих і бідних країнах зростає день у день.

Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу ВООЗ у Женеві.

«Я в січні говорив, що світ опиниться на межі катастрофічного морального провалу, якщо не вжити термінових кроків для забезпечення рівного розподілу вакцин. У нас є засоби для запобігання провалу, але шокує те, що мало було зроблено для його запобігання» - сказав він.

Гебреісус додав, що країни, які вакцинують молодих і здорових людей, роблять це коштом життів населення інших країн. Це шлях, який веде до самопоразки у боротьбі з коронавірусом, оскільки чим довше буде тривати передача коронавірусу, тим більше буде виникати його мутацій і штамів і буде рости ризик того, що вони стануть нечутливі до вакцин.

Нагадаємо, в ЄС поки не готові ділитися вакцинами від коронавірусу з бідними країнами - ситуація зміниться тільки після того, як покращиться ситуація з виробництвом вакцин.

Нагадаємо, за останню добу у світі зафіксували 513 797 випадків зараження коронавірусом - у лідерах Бразилія, США та Індія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: