Для колективного імунітету потрібна вакцинація 30 мільйонів українців – МОЗ

Читать на русском
Низькі темпи вакцинації в Україні пояснюються двома факторами - малою кількістю вакцини та неготовністю населення
Ілюстративне фотоФото УНИАН

Щоб в Україні виробився колективний імунітет до коронавірусу, потрібно вакцинувати не менше 70% населення держави, тобто майже 30 мільйонів осіб.

Про це розповів керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ України Сергій Литовка, повідомляє телеканал «Дом».

На думку експерта, низькі темпи вакцинації в Україні пояснюються двома факторами - це прихід тільки першої партії вакцини розміром в півмільйона доз і повна неготовність населення до вакцинації.

«У нас величезна кількість відмов і дуже розгалужена система антивакцинальної кампанії. Бачимо багато дезінформації про те, що ми отримали неякісну вакцину, вона нібито небезпечна, мовляв, багато хто відмовляється. Це, на жаль, заважає якісному здійсненню кампанії», - розповів Литовка.

Нагадаємо, в Україні триває вакцинація населення індійською вакциною Covishield. Першими щеплення роблять лікарям, медпрацівникам і військовим.

З 22 березня починається імунізація сімейних лікарів. Через тиждень має розпочатися вакцинація працівників соціальної сфери, громадського здоров'я та людей старше 80 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: