Названа найбільш вразлива до коронавірусу група українців

Читать на русском
Українці похилого віку все ще в червоній зоні ризику - найбільше захворілих саме в групах передпенсійного та пенсійного віку
Віктор ЛяшкоГлавком

В Україні найбільш вразливою до захворювання коронавірусом групою населення залишаються люди похилого віку.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, українці похилого віку все ще в червоній зоні ризику, оскільки найбільше хворих саме в групах передпенсійного та пенсійного віку.

«Ми проаналізували помісячно вікову частку хворих з серпня 2020 року по березень 2021 року. Такий же аналіз зробили та по віковій частці померлих з діагнозом «коронавірусна хвороба». І побачили, що в Україні структура захворюваності за віком майже незмінна. При цьому останні три місяці бачимо зростання саме у віковій групі 60+», – розповів він.

Крім того, у віковій групі 60+ років, зазначив головний санлікар, також спостерігається найбільш критичний перебіг захворювання - наприклад, 75-80% всіх смертельних випадків реєструється саме в ній. Також там вище ймовірність повторного інфікування.

Нагадаємо, в Україні триває вакцинація населення індійською вакциною Covishield. Першими щеплення роблять лікарям, медпрацівникам і військовим.

З 22 березня починається імунізація сімейних лікарів. Через тиждень має розпочатися вакцинація працівників соціальної сфери, громадського здоров'я та людей старше 80 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: