Комітет Ради рекомендував розширити повноваження поліції

Читать на русском
Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності рекомендує розширювати повноваження поліції по використанню електрошокера.

Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності рекомендує розширювати повноваження поліції щодо використання електрошокера.

Йдеться про законопроєкт №4375, повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Голова Національної поліції Олександр Фацевич зазначив, що поліцейський уповноважений застосовувати електрошокові пристрої для відбиття нападу на поліцейського, іншу особу і/або об'єкт, що знаходиться під охороною і для відбиття нападу тварини, що загрожує життю і здоров'ю особи або поліцейського.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 16-19 березняРада на тижні розгляне законопроєкт про скасування переведення годинників, зміни до Конституції щодо призначення директора НАБУ і ДБР.

За його словами, практика застосування показала, що зазначені підстави не повною мірою враховують всі можливі випадки застосування таких спеціальних засобів.

«Це стосується затримання особи, яка надає збройний опір або намагається втекти з-під варти; затримання озброєної особи, яка погрожує застосуванням зброї та інших предметів, що загрожують життю чи здоров'ю людей, в тому числі поліцейського», - йдеться в повідомленні.

Підкомітет з питань діяльності органів правопорядку висловив кілька зауважень до закону, зокрема, про доцільність застосування поліцейськими електрошокових пристроїв до людей з серцево-судинними захворюваннями і вагітним жінкам.

«Члени комітету висловили свої зауваження щодо доцільності надання права поліцейським застосовувати електрошокові пристрої, зокрема, при вчиненні адміністративних правопорушень... Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді направити законопроект №4375 на доопрацювання» - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, перший водій-порушник за новими штрафами заплатить понад 20 тисяч гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: