У Раді зареєстрували постанову про вибори мера Харкова

Читать на русском
У Верховній раді зареєстрували постанову про проведення позачергових виборів харківського міського голови. Їх пропонують провести 31 жовтня 2021 року.
Слово і діло

У Верховній раді зареєстрували постанову про проведення позачергових виборів харківського міського голови. Їх пропонують провести 31 жовтня 2021 року.

Про це повідомив заступник голови комітету ВР з питань державної влади Олександр Качура.

Смерть Кернеса: як зміниться політичний розклад у ХарковіЕксперт переконаний, що після смерті Кернеса розпочнеться перерозподіл впливу в економічній сфері Харкова.

«Зареєстрували від комітету державної влади та місцевого самоврядування проект постанови №5292 про призначення позачергових виборів харківського міського голови на 31.10.2021 року», - написав парламентарій.

Минулого тижня комітет з питань організації державної влади і місцевого самоврядування підтримав постанову про проведення виборів мера Харкова в кінці осені.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року від ускладнень після коронавірусу. Його не стало в німецькій клініці «Шаріте» після трьох місяців лікування.

Перша сесія нового складу міської ради Харкова відбулась на початку грудня без новообраного міського голови, але, як повідомили у територіальній виборчій комісії, Кернес все одно заступив на посаду мера.

Через це Харківська обласна прокуратура відкрила провадження щодо голови Харківської ТВК Ольги Мозгової, яка оголосила Геннадія Кернеса обраним мером без повторного складання ним присяги.

Раніше «Слово і діло» писало про претендентів на крісло мера Харкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: