Комітет підтримав збільшення акцизу на тютюнові вироби

Читать на русском
Комітет парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив збільшення ставки акцизного податку на тютюн і тютюнові вироби на 200% з 1 квітня 2021 року.

Комітет парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив збільшення ставки акцизного податку на тютюн і тютюнові вироби на 200% з 1 квітня 2021 року.

Про це повідомляється на сайті комітету в п'ятницю, 26 лютого.

Комітет розглянув у другому читанні проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, котрі переміщуються (пересилаються) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях)» (№ 4278).

Члени Комітету врахували 24 правки, подані народними депутатами, і відхилили 43.

«Комітет підтримав поправки, якими пропонується збільшити ставку акцизного податку на тютюн і тютюнові вироби на 200%, передбачивши її впровадження з 1 квітня 2021 року. Один з авторів даної пропозиції народний депутат Давид Арахамія зазначив, що в цілому акциз планується збільшити на 320%, однак це пропонується робити поступово, протягом трьох років», - йдеться в повідомленні на сайті комітету.

За словами Арахамії, недонадходження до бюджету через збільшення акцизу менш ніж на 320% зобов'язалася перекрити одна з великих тютюнових компаній шляхом збільшення обсягу оподатковуваної продукції. Наявність такого листа від компанії підтвердив представник Міністерства фінансів.

Нагадаємо, законопроект № 4278 був схвалений в першому читанні 27 січня 2021 року. Ним, зокрема, пропонується підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізосіб зі 100 євро до 150 євро.

Раніше повідомлялося, що уряд затвердив зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, розроблені Міністерством фінансів спільно з Мінцифри, ДПС, командою «Дія» та ГУ ОПФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: