Президент продовжив санкції проти двох російських банків

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким продовжив санкції проти російських банків Ощадбанк і Промінвестбанк ще на 3 роки.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким продовжив дію санкцій проти російських банків «Сбербанк» і «Промінвестбанк».

Про це повідомляє пресслужба глави держави, публікуючи відповідний указ.

Український суд зняв арешт з акцій «дочки» СбербанкуГосподарський суд Києва зняв арешт і заборону щодо акцій української дочки Сбербанку і рахунків в цінних паперах, заарештованих за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського.

У документі сказано, що Зеленський ввів рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» проти російських банків - «Сбербанк» і «Промінвестбанк».

Санкції продовжені на три роки.

Згідно з указом, Кабінету міністрів разом із Службою безпеки і Національним банком доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших санкцій, передбачених цим рішенням.

Нагадаємо, у 2017 році Україна впровадила санкції проти п'яти «дочок» російських банків - «Сбербанк России», «Промінвестбанк», «Віесте Банк», «ВТБ Банк», «БМ Банк».

Банкам було заборонено виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

У 2019 році санкції проти «Ощадбанку» і «Промінвестбанку» продовжували А 11 березня 2021 року РНБО ухвалило рішення про продовження санкцій ще на три роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: