Україна продовжила санкції проти двох російських банків

Читать на русском
РНБО на засіданні 11 березня ухвалила рішення про продовження санкцій для двох російських банків ще на три роки.
фото СНБО

РНБО на сьогоднішньому засіданні ухвалила рішення про продовження санкційних обмежень для двох російських банків, термін дії яких повинен закінчитися 15 березня.

Про це у четвер, 11 березня, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання відомства.

У НБУ прокоментували санкції США проти КоломойськогоРегулятор зазначив, що мова йде тільки про обмеження на в'їзд на територію США, ні про яку заборону банківських операцій в НБУ не відомо

«На сьогоднішній день у нас було два російських банки, які потрапили під санкції ще з 2019 року. 15 березня у них закінчується цей термін. Двом цим російським банкам продовжено термін санкцій на 3 роки», - сказав Данілов.

Як відомо, у березні 2019 року РНБО запровадила персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) проти Росії, під які потрапили 848 фізичних та 294 юридичних осіб.

На підставі пропозицій НБУ під санкції потрапили два працюючих російські банки - «Сбербанк» і «Промінвестбанк».

Санкції РНБО були впроваджені на два роки і полягали у «запобіганні виведенню капіталу за межі України на користь пов'язаних з банком осіб».

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Господарський суд Києва зняв арешт і заборони щодо акцій української «дочки» «Сбербанку» і рахунків в цінних паперах, заарештованих за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: