Окупанти Криму поновили справу проти Бекірова

Читать на русском
Так званий «Центральний райсуд Сімферополя» поновив справу проти експолітв'язня, кримського татарина Едема Бекірова.

Так званий «Центральний райсуд Сімферополя» поновив справу проти експолітв'язня, кримського татарина Едема Бекірова.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Telegram у понеділок, 22 лютого.

Перше «заочне судове засідання» відбулося 19 лютого 2021 року. Там розглядали справу проти Бекірова по суті та оголосили «обвинувальний висновок».

Денісова підкреслює, що оголошений «обвинувальний висновок» є безпідставним.

«Вважаю, що відновлення судових засідань щодо Бекірова - продовження політичного переслідування країною-окупантом. Засуджую незаконні дії російської влади та прошу міжнародну спільноту продовжувати тиск на неї для припинення політичного переслідування громадян України та звільнення всіх, хто знаходиться в незаконному ув'язненні на території РФ і в Криму», - сказала омбудсмен.

Нагадаємо, в Криму Едема Бекірова звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Його затримали в грудні 2018 року за в'їзд із Херсонської області на територію півострова. Він був заарештований на два місяці, потім цей запобіжний захід продовжувався, попри те, що він інвалід I групи (ампутована нога), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт та операцію на серці.

Як відомо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі «35 на 35». Серед звільнених українців виявився і Едем Бекіров. Незабаром йому зробили серйозну операцію і шпиталізували до реанімації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: