Меркель відкрила українсько-німецький бізнес-форум

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель в онлайн-режимі відкрила українсько-німецький бізнес-форум.
Фото - Reuters.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в онлайн-режимі відкрила українсько-німецький бізнес-форум. Як відомо, на ньому присутня українська делегація на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

«Ми бачимо прогрес реформ, чи стосується це тендерних закупівель, чи стосується це цифровізації, діджиталізації. Але хочу сказати, і ви знаєте це самі, що деякі кроки ще треба зробити, і я розумію, що це дуже складно. Наприклад, я маю на увазі боротьбу з корупцією, суди, також ринок землі», - сказала Меркель у відеозверненні.

Німеччина допоможе Україні в обмін на скасування санкцій щодо «Північного потоку-2» – ЗМІБерлін ініціював закриті переговори з адміністрацією американського президента Джозефа Байдена з цього питання

Канцлер відзначила, що Німеччина вітає прийняті в Україні закони, які стосуються інвестицій та які дають інвесторам більше гарантій захисту їх інвестиції. За її словами, цей курс дуже важливий, це стосується також співпраці з МВФ.

Також на відкритті форум у відеозверненні виступив президент України Володимир Зеленський.

«Від імені України прийміть щиру подяку Вам особисто і федеральному уряду за підтримку України в умовах триваючої агресії з боку Російської Федерації. Ми високо цінуємо співпрацю з Федеративною республікою Німеччина в нормандському форматі для досягнення миру на Донбасі», - сказав він.

Зеленський зазначив, що Україна особливо зацікавлена ​​у співпраці з Німеччиною в діджиталізації, енергетиці, у сфері інфраструктури, логістики, аграрній та авіаконструкторській галузях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: