Німеччина виділить Україні понад 13 млн євро на боротьбу з пандемією

Читать на русском
Німеччина надасть Україні 13,1 млн євро на боротьбу з COVID-19 і подолання наслідків пандемії.
mtot.gov.ua

Уряд Німеччини надасть Україні 13,1 млн євро на боротьбу з COVID-19 і подолання наслідків пандемії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій. Відповідну грантову і проєктну угоду було підписано 8 лютого.

Макрофінансова допомога від ЄС: на що підуть коштиЕксперт вважає, що кошти від ЄС скерують на те, щоб скоротити фінансовий розрив у бюджеті й забезпечити видатки до кінця року.

Як повідомляється, 13,1 млн євро від Німеччини направлять на оновлення інфраструктури та оснащення сучасними медичними приладами та засобами захисту 12 закладів первинної та вторинної медицини в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і в контрольованих Україною районах Донецької і Луганської областей.

Крім того, підписано додаткові угоди за іншими проєктами вартістю 23,4 млн євро, з яких 9 млн євро направлено на будівництво житла для переселенців (13 об'єктів) та поліпшення інфраструктури (6 шкіл та 7 дитячих садків) у громадах.

Другий грант в розмірі 14,45 млн євро витратять на поліпшення умов надання медичної допомоги в лікарнях Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областях та в підконтрольних районах Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, ЄІБ виділить Україні 50 млн євро на вакцинацію. Їх спрямують на закупівлю вакцин, обладнання та логістику.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: