AstraZeneca внесе оновлення в інструкцію для своєї вакцини

Читать на русском
В інструкцію, відповідно до рекомендацій, буде додано заклик до щеплених негайно звертатися до лікарів при виникненні певних синдромів
AstraZenecaGencat

Компанія AstraZeneca оновить правила застосування вакцини відповідно до тих рекомендацій, які їй надав європейський регулятор - Європейське агентство лікарських засобів (EMA).

Відповідну заяву оприлюднено на сайті компанії 18 березня.

«AstraZeneca продовжить тісно співпрацювати з органами охорони здоров'я, щоб забезпечити належне використання вакцини від COVID-19 AstraZeneca. Компанія визнає і буде виконувати рекомендації PRAC, включаючи оновлення інформації про продукти» - зазначено в повідомленні.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

В інструкцію, відповідно до рекомендацій, буде додано заклик до щеплених негайно звертатися до лікарів при виникненні таких симптомів, як утруднене дихання, набряк або відчуття холоду в руках або ногах, болі в животі або грудях та інші.

«У дуже рідкісних випадках серйозних тромбоемболічних подій з тромбоцитопенією причинний зв'язок з вакциною не доведений, але він можливий і заслуговує подальшого аналізу», - додали в компанії.

Нагадаємо, раніше близько 16 країн світу призупинили вакцинацію від коронавірусу препаратом британсько-шведської компанії AstraZeneca. Серед можливих причин - поява серйозних побічних ефектів або навіть смерті пацієнтів.

Однак 18 березня Європейське агентство з контролю медикаментів (EMA) схвалило подальшу вакцинацію від коронавірусу препаратом AstraZeneca. Регулятор не виявив можливість збільшення ризику тромбозу від застосування вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: