Країни Євросоюзу відновлюють вакцинацію AstraZeneca після дозволу ЕМА

Читать на русском
Відзначається, що кожна країна Європейського Союзу має право сама прийняти рішення про подальше використання вакцини AstraZeneca
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

Німеччина, Італія та Іспанія заявили, що відновлюють використання для вакцинації від коронавірусу препарату компанії AstraZeneca, оскільки Європейське агентство з контролю медикаментів дозволило застосування цієї вакцини.

Про це повідомляє BBC.

Відзначається, що кожна країна Європейського Союзу має право сама прийняти рішення про подальше використання вакцини AstraZeneca. Так, Швеція заявила, що їй потрібно кілька днів, перш ніж вона розробить і прийме рішення.

Водночас Нідерланди та Португалія заявили, що відновлять застосування вакцини AstraZeneca з наступного тижня, а Франція, Латвія, Литва і Кіпр, як і Німеччина, Італія та Іспанія, продовжать вакцинувати населення AstraZeneca відразу.

Нагадаємо, раніше близько 16 країн світу призупинили вакцинацію від коронавірусу препаратом британсько-шведської компанії AstraZeneca. Серед можливих причин - поява серйозних побічних ефектів або навіть смерті пацієнтів.

Однак 18 березня Європейське агентство з контролю медикаментів (EMA) схвалило подальшу вакцинацію від коронавірусу препаратом AstraZeneca. Регулятор не виявив можливість збільшення ризику тромбозу від застосування вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: