У МОЗ закликали вакцинуватися навіть за наявності антитіл до COVID-19

Читать на русском
У ЦГЗ підкреслили, що тільки антитіла, які виробляються після вакцинації, можуть захистити від тяжкого перебігу COVID-19 і госпіталізації.

У МОЗ закликали українців вакцинуватися від коронавірусу навіть за наявності антитіл після перемоги над хворобою.

Про це йдеться на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України.

У відомстві пояснили, що не всі антитіла здатні захистити організм від повторного захворювання.

У ЦГЗ підкреслили, що тільки антитіла, які виробляються після вакцинації, можуть захистити від тяжкого перебігу COVID-19 і госпіталізації.

«Зараз вчені констатують, що наявність антитіл не є гарантією того, що людина не захворіє. Станом на 16 березня зафіксовано +1362 осіб, які знову захворіли на COVID-19 після одужання. Строки повторного зараження варіюються від 2 до 8 місяців», - розповів гендиректор ЦОЗ Роман Родина.

Як пояснили в ЦГЗ, антитіла, які формуються після одужання, відрізняються від тих, до яких формується імунна відповідь при вакцинації.

«Ті, хто мають антитіла після хвороби, все одно повторно хворіють. Але ми точно знаємо, що вакцини працюють - рівень захворюваності серед вакцинованих практично не зростає, а якщо і є випадки - то вони не важкі. А серед невакцинованих - рівень хворих зростає», - додав глава Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій.

Нагадаємо, на СOVID-вакцинацію записалося понад 284 тисячі українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: