Глава МОЗ розповів, які вакцини варто очікувати найближчим часом

Читать на русском
Україна до кінця березня - на початку квітня в рамках ініціативи COVAX повинна отримати партію вакцин від AstraZeneca.
Фото Слово і діло

Україна до кінця березня - на початку квітня в рамках ініціативи COVAX повинна отримати партію вакцин від AstraZeneca. До кінця травня очікується ще одна поставка цієї вакцини. Також повинна прибути вакцина Pfizer.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, виступаючи у Раді в п'ятницю, 19 березня.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз і якого препарату отримає УкраїнаУкраїна отримає вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX, також уклала контракт з Sinovac і Serum Institute.

«18 березня у мене була півторагодинна зустріч з представником фонду ЮНІСЕФ в Україні, і я отримав запевнення, що до кінця березня - початку квітня в рамках міжнародної ініціативи COVAX ми отримаємо партію в 570 тис. доз AstraZeneca, а до кінця травня ще 1,1 - 1,2 млн доз виробництва цієї ж компанії, крім того - ще вакцини компанії Pfizer. За попередньою домовленістю, ми також очікуємо поставку в країну вже законтрактованої вакцини американської компанії Novovax в обсязі 10 млн доз і індійської розробки від Bharat Biotech», - сказав він.

Крім того, за словами Степанова, також найближчим часом МОЗ отримає додаткову партію вакцин Covishield і CoronaVac.

«1,5 млн доз вакцин AstraZeneca Covishield очікують відправки до України від індійського Serum-інституту (Serum Institute of India - ред.). Ми тільки чекаємо дозволу уряду Індії. Зареєстрована і очікує поставку в Україну вакцина CoronaVac виробника Sinovac Biotech», - додав він.

Нагадаємо, в Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID індійською вакциною Covishield. Поставки інших препаратів затримуються.

Також повідомлялося, що країни ЄС поки не можуть поділитися з Україною залишками вакцин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: