Країни ЄС поки що не можуть поділитися з Україною залишками вакцини – Кулеба

Читать на русском
Країни Євросоюзу не можуть поділитися з Україною вакцинами від COVID-19 через зрив графіка постачань.
kmu.gov.ua

Країни Європейського Союзу, з якими у України були певні домовленості, не можуть поділитися вакцинами від COVID-19 через зрив графіка постачань.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба під час прес-конференції з головою МЗС Словенії Анже Логаром у вівторок, 16 березня.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 15 березняКарта вакцинації- в Україні вже вакцинували від коронавірусу 62 083 особи. Вони отримали першу дозу вакцини.

«У нас з минулого року є переговори і домовленості з деякими країнами ЄС про те, що вони поділяться з Україною вакциною, і конкретні домовленості були досягнуті. Але графік постачань вакцин до самих країн ЄС був, по суті, зірваний, і зрушили дати, коли ці країни можуть поділитися з нами залишками вакцини», - сказав Кулеба.

Він додав, що отримання надлишкових доз вакцини від європейських держав - лише один з потенційних каналів постачання вакцини, а Україна фокусується на контрактах з безпосередніми виробниками.

Також Кулеба заявив, що Україна виступає за лібералізацію ринку вакцин, щоб «якомога швидше був більш широкий доступ громадян до якісних вакцин, незважаючи на те, яка компанія їх виготовила. Винятком є ​​лише російська вакцина».

Нагадаємо, поки що Україна отримала лише одну партію вакцин індійського виробництва Covishield (AstraZeneca).

Зараз триває перший етап вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: