У Раді задумали змінити законопроєкт про колаборантів

Читать на русском
Деякі формулювання запропонованого законопроєкту невиправдано широкі і можуть зачепити не тих людей, впевнені в Раді
Федір Веніславськийpresident.gov.ua

Поданий до Верховної ради законопроєкт про колаборантів планується змінити - народні депутати хочуть уточнити ряд понять, серед них «підтримка окупаційних адміністрацій», а також більш чітко розмежувати поняття «державна зрада та «колабораціонізм».

Про це заявив представник президента в Конституційному суді, нардеп від фракції «Слуга народу» Федір Веніславський в коментарі РБК-Україна.

Веніславський зазначив, що деякі формулювання невиправдано широкі та можуть зачепити не тих людей. З іншого боку, всі, хто співпрацює з окупантами, повинні зрозуміти, що їм доведеться нести повну відповідальність.

«Ймовірно, ще на рівні розгляду в комітеті будуть внесені правки, але швидше за все, вже між першим і другим читаннями... При цьому ми повинні дати посил простим людям, щоб вони не боялися, лікарі, вчителі переживати не повинні», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, нардепи від «Слуги народу» зареєстрували в парламенті два законопроєкти про колабораціонізм, зміст яких прив'язаний до статті УКУ про держзраду. Законопроєкти, зокрема, дають визначення пособництву державі-окупанту РФ, пропонують обмежувати таких громадян у правах, а також криміналізують їхні дії проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: