ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію AstraZeneca

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує продовжувати робити щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca.
Фото: Reuters

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує продовжувати робити щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca.

Про це йдеться в заяві ВООЗ.

Експерти визнали, що доказів прямого зв'язку побічних ефектів після застосування вакцини, про які заявляла низка країн, із самою ін'єкцією немає.

Зазначається, що вакцинація проти COVID-19 не призведе до зменшення захворюваності та смертності від інших причин. Відомо, що тромбоемболічні події трапляються часто, а венозна тромбоемболія є третім за поширеністю серцево-судинним захворюванням у світі.

«В рамках широкомасштабних кампаній вакцинації країни зазвичай повідомляють про потенційні побічні ефекти після імунізації. Це не обов'язково означає, що такі явища пов'язані із самою вакцинацією, хоча їхнє розслідування – це правильна практика», – ідеться в заяві.

У заяві наголошується, що наразі ВООЗ вважає, що переваги вакцини AstraZeneca перевищують ризики, і рекомендує продовжувати щеплення.

Нагадаємо, понад 15 держав Європи призупинили використання вакцини AstraZeneca для щеплення своїх громадян через ризик утворення тромбів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: