В Україні набули чинності нові штрафи за порушення ПДР

Читать на русском
В Україні набули чинності нові штрафи за порушення правил дорожнього руху, як зміняться штрафи для водіїв.
Фото - «Слово і діло».

У середу, 17 березня, в Україні набули чинності нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Вчора відповідний закон опублікували у «Голосі України».

Зокрема, посилено відповідальність за кермування у нетверезому стані, перевищення швидкості, створення аварійної ситуації.

Порушення ПДР: як зміняться штрафи для водіївНові штрафи для водіїв запрацюють від 17 березня 2021 року. Посилено відповідальність за водіння в нетверезому стані і перевищення швидкості.

Мінімальний штраф за непристебнутий ремінь, відсутність шолома у мотоцикліста, неосвітлений номерний знак, розмову по телефону за кермом без гарнітури, порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону підвищили до 510 гривень.

За втечу з місця ДТП штраф складе 3,4 тисячі гривень. Таке ж покарання буде за перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км/год.

Також запроваджується новий підхід до позбавлення водійських прав. Тепер терміни будуть не замінюватися, а плюсуватися.

Новий закон посилює відповідальність за водіння у нетверезому стані: штраф зросте з 10,2 тис. грн до 17 тис. грн, плюс позбавлення водійських прав на один рік. Якщо протягом року водій повторно здійснює таке правопорушення, то штраф становитиме 34 тис. грн, прав позбавлять на три роки, а автомобіль конфіскують. За третє таке правопорушення протягом року штраф буде вже 51 тис. грн, водія позбавлять прав на 10 років і конфіскують транспортний засіб. Також може загрожувати адміністративний арешт.

Детальніше – на інфографіці «Слово і діло».

Нагадаємо, 16 лютого ВР ухвалила в цілому проєкт закону, яким посилила відповідальність за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху. Штрафи зростуть як для водіїв, так і для пішоходів. При цьому нардепи заборонили профілактичну зупинку водіїв на дорогах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: