Зведення ООС: нові обстріли на Донбасі, є поранені

Читать на русском
Протягом минулої доби, 16 березня, у районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.
Фото - штаб ООС.

Протягом минулої доби, 16 березня, у районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу Водяного, що на Приазов’ї.

Санкційна війна: які обмеження запроваджували одна проти одної Україна та РФПід санкції України потрапили 377 фізичних та 239 юридичних осіб. Росія запровадила санкції проти 849 фізосіб України та 84 підприємств.

Внаслідок обстрілу, бойове травмування отримав військовослужбовець Збройних Сил України. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.

З ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник здійснив обстріл неподалік населених пунктів Талакывка та Гнутове, а біля Павлополя – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

У передмісті Авдіївки ворог обстрілював позиції українських захисників зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», поблизу населеного пункту Південне збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території.

Кравчук оцінив перспективу повномасштабної російсько-української війниКравчук, серед іншого, зазначив, що Росія може заблокувати залучення американської сторони до процесу переговорів у нормандському форматі.

Зокрема, за минулу добу окупанти російсько-окупаційних військ суттєво збільшили кількість обстрілів. Наголошуємо, що чимало обстрілів позицій Збройних Сил України носить прицільний характер.

На фоні чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи, що триває у ці дні, основною метою відвертих ігнорувань мінських домовленостей залишається ураження особового складу та провокування підрозділів Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь.

Від початку поточної доби, 17 березня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: