Вибори в США: Держдеп попереджає про втручання

Читать на русском
Російська Федерація, КНР та Іран намагаються втрутитися у президентські вибори в США, поширюючи ту чи іншу дезінформацію на території Сполучених Штатів.
Фото: ЕРА

Російська Федерація, КНР та Іран намагаються втрутитися у президентські вибори в США, поширюючи ту чи іншу дезінформацію на території Сполучених Штатів.

Про це повідомив Державний секретар США Майк Помпео в інтерв’ю радіостанції KTAR.

Він закликав американців критично ставитися до усіх політичних повідомлень і зазначив, що в адміністрації США нині є два головних обов'язки – «спробувати виявити дезінформацію і зупинити її поширення, а також переконатися в тому, що вона не поширюється».

За його словами, «кожен американець має оцінювати інформацію, з якою він знайомиться в соціальних мережах або на телебаченні», і якщо подібні відомості виходять від китайського Інституту Конфуція або російського RT, то «до цієї інформації слід ставитися з підозрою».

Помпео додав, що намагання іноземних урядів з поширення дезінформації в США відбуваються на тлі підготовки до виборів президента, які заплановані на 3 листопада.

«Ці уряди не хочуть демократії. Вони не хочуть, щоб наші вибори були успішними», - сказав він.

Нагадаємо, у Білому домі готуються до можливого втручання інших країн у президентські вибори.

Також ми писали, що Microsoft зафіксувала спроби втручання у вибори в США з Росії, Китаю та Ірану. Хакери здійснюють кібератаки на особисті сторінки політиків у соцмережах та внутрішні сервери політичних партій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: