Земельна реформа: в Україні оновили порядок оцінки сільгоспземель

Читать на русском
Кабмін оновив порядок проведення нормативної грошової оцінки сільгоспземель. Це необхідно в рамках земельної реформи.
фото Мінекономіки

Уряд оновив порядок проведення нормативної грошової оцінки сільгоспземель. Ця міра була необхідна для ефективності земельної реформи.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну у понеділок, 11 січня.

Як продати земельний пай після відкриття ринку землі: покрокова інструкціяЧи можна продавати пай, який перебуває в оренді, та для чого перевіряти наявність земельної ділянки в електронній базі Держгеокадастру?

«Уряд оновив порядок проведення нормативної грошової оцінки сільгоспземель. Це означає, що власники земель отримали можливість оновлення технічної документації з оцінки земельних ділянок», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, власнику або землекористувачу дозволили замовляти проведення грошової оцінки (НГО) окремої земельної ділянки до закінчення строку, визначеного частиною другою статті 18 закону «Про оцінку земель».

Як уточнив, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко, повну нормативно-грошову оцінку земель по всій країні провели ще в 2018 році.

«Але зрозуміло, що з часом стан земель і властивості ґрунтів можуть змінюватися. Ми почули побажання аграріїв надати їм можливість оновлювати оцінку своїх земельних ділянок і внесли певні зміни, що забезпечить справедливу ціну на землю», - зазначив Петрашко.

Нагадаємо, в жовтні минулого року президент Володимир Зеленський підписав указ про передачу сільгоспземель громадам.

Пізніше з'ясувалося, що держава володіє менше 10% сільгоспземлі. За словами самого Зеленського, в Україні розікрали 5 мільйонів гектарів землі.

А глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що Україна не використала свій земельний потенціал на 85 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: