Хабар Холодницькому: двоє підозрюваних хотіли змінити запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу підозрюваним.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив без змін запобіжні заходи у вигляді застави колишньому першому заступнику начальника Державної податкової служби в Києві Миколі Ільяшенку та екскерівниці департаменту Державної фіскальної служби Олені Мазуровій.

Такі рішення 11 березня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, спочатку Ільяшенка взяли під варту із альтернативою 84 млн грн. Пізніше суд продовжив арешт підозрюваного, проте вдвічі зменшив йому заставу – до 42 млн грн. Після цього Ільяшенко вийшов з-під варти. Нещодавно суд зменшив заставу Ільяшенка з 42 до 36,04 млн грн.

Тепер адвокат підозрюваного подав нове клопотання про зміну запобіжного заходу. У ньому він просив зменшити заставу Ільяшенка до 20 млн грн або взагалі відправити клієнта під нічний домашній арешт. Проте суддя відмовила.

Також адвокат другої підозрюваної Мазурової теж просив змінити їй запобіжний захід із 113 млн грн застави на 93,02 млн грн. Однак суддя відмовила у задоволенні клопотання.

Як відомо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його викликали на допит, а через неявку оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку «Реал банку», і легалізації цих коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: