Хабар від Злочевського: суд зменшив заставу підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання адвоката підозрюваного, в якому він просив зменшити на 10 млн грн заставу.
Андрій Кіча з адвокатом в суді

Вищий антикорупційний суд зменшив з 40,38 до 34,36 млн грн заставу колишнього менеджера групи компаній Burisma Group Андрія Кічі, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до дачі 5 млн доларів хабара керівництву цим органам.

Таке рішення 23 грудня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заарештував Кічу з альтернативою 40,38 млн грн застави. За нього внесла ці гроші компанія «Всеукраїнська юридична рада», де Кіча є директором, і він вийшов з-під варти під обов'язки. Пізніше адвокат підозрюваного подав клопотання про зменшення застави до 30,05 млн грн, оскільки ризики перешкоджання слідству нібито зменшилися, і до того ж, фірма «Всеукраїнська юридична рада» позичила ці кошти.

Раніше НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його викликали на допит, а через неявку оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Спочатку суд заарештував першого заступника начальника київської податкової Миколу Ільяшенка із заставою в 84 млн грн. Крім того, ВАКС відправив до СІЗО Олену Мазурову, встановивши їй альтернативою аж 120 млн грн застави. Нещодавно за неї теж внесли заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: