Партія Меркель програла місцеві вибори

Читать на русском
Християнсько-демократичний союз канцлера Ангели Меркель зазнав поразки на виборах у двох регіонах Німеччини.
Фото - Steffen KuglerGlobal Look Press.

Християнсько-демократичний союз канцлерки Ангели Меркель зазнав поразки на виборах у двох регіонах Німеччини.

Як пише Spiegel Online, у південно-західному Баден-Вюртемберзі Зелені отримали 32,6% голосів, ХДС - 24,1%, соціал-демократи - 11%.

Наступник Ангели Меркель: хто такий Армін ЛашетНайбільш ймовірно, що наступним канцлером Німеччини стане Армін Лашет, якого вважають прихильником бізнесу з Кремлем.

У Рейнланд-Пфальці соціал-демократи посіли перше місце і збережуть владу з 35,7% голосів, випередивши ХДС, яку підтримали 27,7% виборців.

Як зазначає видання, вибори в двох землях розглядаються як перше серйозне політичне випробування 2021 року, кульмінацією якого стануть загальні вибори у вересні.

Такі результати виборів відкривають шлях для регіональних коаліцій між зеленими, СДПН і ліберальними вільними демократами, що підвищує ймовірність формування коаліції після загальних виборів у вересні 2021 року.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель одна з найбільш відомих жінок-політикинь. Вона на посаді вже понад 15 років.

Однак партія Християнсько-демократичний союз, представницею якої є й канцлерка обрала нового лідера. Політсилу очолив прем'єр-міністр німецької федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет.

У вересні в Німеччині відбудуться парламентські вибори і зазвичай голова партії-переможниці стає канцлером. «Слово і діло» вирішило дізнатися більше про наступника Ангели Меркель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: