У Німеччині підрахували збитки за час пандемії коронавірусу

Читать на русском
У Німецькому інституті економіки (IW) оцінили скорочення валового внутрішнього продукту Німеччини за весь період пандемії в близько 250 мільярдів євро.

У Німецькому інституті економіки (IW) оцінили скорочення валового внутрішнього продукту Німеччини за весь період пандемії в близько 250 мільярдів євро.

Про це заявив директор інституту Міхаель Гютер, повідомляє DW.

За підрахунками експертів, у першому кварталі 2021 локдаун обійдеться німецькій економіці в близько 50 млрд євро.

Гютер зазначив, що викликана поширенням коронавірусу криза стала безпрецедентним шоком для німецької економіки. І хоча фінансова допомога від держави та програма скороченого робочого часу, яка часто дозволяє уникнути звільнень, і допомогли запобігти гіршим наслідкам, однак виплати час від часу здійснювалися із значними затримками.

За словами Гютера, в Німеччині зараз є близько п'яти тисяч так званих «зомбі-підприємств», які існують завдяки фінансовій допомозі від держави або тільки тому, що в країні тимчасово скасували обов'язок про оголошення банкрутства неплатоспроможними компаніями.

Попри це, за даними директора IW, протягом 2020 року близько 16 300 підприємств у Німеччині оголосили про банкрутство. З іншого боку, багато підприємств в Німеччині за цей період змогли заощадити чималі кошти - наприклад, шляхом скорочення кількості відряджень за кордон і всередині країни.

За підрахунками Німецького об'єднання ділового туризму, від початку пандемії німецькі компанії заощадили близько 50 млрд євро через скасування відряджень. Кількість останніх скоротилася майже на 90%.

Раніше в Німеччині виявили комбінований штам коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: