НАБУ знову зупинило слідство у справі ексдиректора департаменту КМДА

Читать на русском
У Національному бюро винесли чергову постанову про зупинення досудового розслідування у справі за підозрою колишнього керівника комунального підприємства.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

Національне антикорупційне бюро знову призупинило розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього директора столичного комунального підприємства «Спецжитлофонд» Костянтина Федотова у зловживанні службовим становищем.

Таку постанову 4 лютого виніс детектив НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ вирішив призупинити слідство у зв'язку з виконанням міжнародної правової допомоги, а саме із надсиланням запиту до Республіки Кіпр. У ньому детективи хочуть отримати інформацію щодо офшорний компаній, які, за версією слідства, надавали доручення колишньому директору ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна». У НАБУ вважають, що Федотов міг зловживати службовим становищем саме в інтересах ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна», коли укладав трьохсторонні договори про відступлення майнових прав на квартири (між КП «Спецжитлофонд», ТОВ «БВК «Урбі» та ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна»). До цього НАБУ поновлювало слідство в цій справі.

Своєю чергою адвокати підозрюваного просили скасувати постанову про зупинення слідства. На їх думку, встановлення фактів про офшорні компанії на Кіпрі ніяк не стосується самого Федотового. До того ж, у справі не дотримуються розумності строків досудового розслідування. Втім, вивчивши скаргу, суддя Вищого антикорупційного суду залишила її без задоволення.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Федотову про підозру в зловживаннях службовим становищем. Пізніше суд визначив йому заставу з покладанням обов'язків. Як встановило слідство, він, зловживаючи своїм службовим становищем, усупереч законодавству продав у 2015 році майнові права на 20 квартир у новобудові на Печерську, замовником якого був «Спецжитлофонд», за суттєво заниженими цінами. Унаслідок цього громада Києва недоотримала 5,9 млн грн, що встановлено судово-економічними експертизами.

За даними «Слово і Діло», йдеться про житловий комплекс на вулиці Підвисоцького, 4-В, неподалік ст. м. «Дружби народів». Детективи встановили, що «Спецжитлофонд» продав 52 квартири ТОВ «БВК УРБІ». Приватна ж компанія відступила на користь ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» майнові права на 20 квартир. Проте, за даними слідства, від ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» гроші за житло не надходили, а платили за квартири фізичні особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: