Україна вимагатиме екстрадиції судді Чауса з Молдови – САП

Читать на русском
15 березня Чаусу остаточно відмовили в притулку на території Молдови, тепер можна спробувати повернути його в Україну
Микола ЧаусRFE-RL

Україна вимагатиме у Молдови екстрадиції з країни скандального судді Миколи Чауса, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в коментарі «Радіо Свобода».

«Ми будемо вимагати екстрадиції його в Україну. Це наша позиція ... Суд першої інстанції в Республіці Молдова розгляне запит України на екстрадицію підозрюваного судді. Засідання призначено на 19 березня», - заявили у відомстві.

Нагадаємо, 15 березня Верховний суд Молдови відмовив у наданні політичного притулку колишньому судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу, проти якого в Україні ведеться низка проваджень.

Як відомо, НАБУ також розслідує факт можливого незаконного вивезення судді Чауса з України в Молдову. Наразі у цій справі нікому не повідомили про підозру.

Нагадаємо, Чауса підозрюють у хабарництві. Зокрема, розслідувалося отримання хабаря в сумі 150 тисяч доларів (понад 3,7 мільйона гривень) за винесення вироку в інтересах підсудних. Тримав він гроші в скляній банці.

12 вересня 2016 року суд дозволив затримати суддю Чауса. Пізніше він був оголошений в міжнародний розшук. У березні 2016 року суд Кишинева заарештував колишнього суддю на 15 діб за незаконний перетин молдавського кордону. Однак 22 квітня його відпустили на свободу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: