Молдова пообіцяла посприяти в екстрадиції Чауса

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський попросив уряд Молдови посприяти в екстрадиції екс-судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Президент України Володимир Зеленськийпопросив уряд Молдови посприяти в екстрадиції екс-судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Про це заявив глава держави під час брифінгу за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Майєю Санду, передає «Слово і Діло».

«Я підняв питання про екстрадицію в Україну сумнозвісного екс-судді Чауса. Наші партнери пообіцяли сприяти цьому процесу», - заявив президент.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі 150 тис. доларів. Ці гроші знайшли в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного будинку.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. При цьому Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року суддя перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: