Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу

Читать на русском
Молдовські суди остаточно відмовили колишньому судді районного суду Києва у наданні політичного притулку.
Микола Чаус

Верховний суд Молдови відмовив у наданні політичного притулку колишньому судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє місцеве видання Mold Street.

За даними преси, 3 березня колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Верховного суду Молдови остаточно відмовила Чаусу в оскарженні рішення про відмову в наданні йому політичного притулку.

Водночас, молдовський суд ще не ухвалив рішення про екстрадицію судді. За інформацією «Слово і діло» в українських органах правопорядку, засідання з розгляду екстрадиції Чаусу відбудеться 19 березня. Підозрюваний може його оскаржити, хоча Молдова має можливість екстрадувати суддю і до апеляції.

Як відомо, НАБУ також розслідує факт імовірного незаконного вивезення судді Чауса з України в Молдову. Наразі у цій справі нікому не повідомили про підозру.

Нагадаємо, Чауса підозрюють у одержанні хабаря. Зокрема, розслідувалося отримання хабаря в сумі 150 тисяч доларів (понад 3,7 мільйона ​​гривень) за винесення вироку в інтересах підсудних. Тримав він гроші у скляній банці.

12 вересня 2016 року суд дозволив затримати суддю Чауса. Пізніше він був оголошений у міжнародний розшук. У березні 2016 року суд Кишинева заарештував колишнього суддю на 15 діб за незаконний перетин молдовського кордону. Однак 22 квітня його відпустили на свободу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: