Росія зібралася судитися з Україною через відсутність води в Криму

Читать на русском
Окупанти та їхні місцеві пособники оцінили збитки півострова від «дій України» в 50 мільярдів російських рублів
Ілюстративне фотоru.krymr.com

Поплічники російських окупантів в анексованому Криму заявили про намір подати проти України судовий позов про компенсацію збитку, який нібито завдала півострову водна блокада.

Про це повідомляє «Обозреватель» з посиланням на російські пропагандистські ресурси.

Ініціативу про судовий позов висловив 10 березня поплічник окупантів, самозваний «спікер Державної Ради Криму» Володимир Константинов. Що не дивно «відстоювати» свою правоту поплічник збирається в російських судах. Хоча погрожує потім піти й в міжнародні.

«Настане момент, коли ми зможемо пред'явити ці позови повною мірою. Це початок великої претензійної роботи, тому що слідом у нас енергетична блокада, транспортна блокада – це мільярди, які ми були змушені витратити та ще витратимо», – сказав Константинов.

Крім того, колаборант зажадав від своїх підлеглих створити йому картину «збитку», який нібито завдали дії України.

«Прошу підготувати візуальну картинку, зняти з квадрокоптера Північно-Кримський канал - як зараз він виглядає, в якому страшному стані. Нам дісталася серйозна екологічна проблема, яка виникла на місці колишнього каналу», – заявив Константинов.

Раніше ми писали про те, що ситуація з водою в окупованому Криму далека від хорошої: водосховища півострова майже спустошені, річки міліють і пересихають.

Нагадаємо, Київ планує завершити добудову загороджувальної дамби на 107 кілометрі Північно-Кримського каналу. Дамба унеможливить постачання води на окупований Росією Крим до повної деокупації півострова, а також поліпшить меліорацію в Херсонській області.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: