В ООН відбудеться віртуальне засідання щодо Криму

Читать на русском
Засідання скликаються державами-членами Ради безпеки ООН - Великою Британією, Естонією, Ірландією, Норвегією, США і Францією - разом з Україною.

У п'ятницю, 12 березня, в ООН відбудеться віртуальне засідання високого рівня за формулою «Арріа» на тему анексії Криму.

Засідання скликається державами-членами Ради безпеки ООН - Великою Британією, Естонією, Ірландією, Норвегією, США і Францією - разом з Україною. У ньому візьмуть участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і ряд міністрів і заступників міністрів закордонних справ країн-партнерів.

«Понад двадцять країн-членів ООН із різних регіонів світу стали співорганізаторами цього заходу. З брифінгами виступлять помічниця генсекретаря ООН з прав людини Ілзе Брандс Керіс, президент Potomac Foundation Філіп Карбер, координаторка медійної ініціативи за права людини Марія Томак», - йдеться в повідомленні.

Мета заходу - посилити увагу Радбезу ООН та міжнародної спільноти до порушення Росією міжнародного права і спроб легітимізувати анексію Криму.

Учасники засідання обговорять мілітаризацію Криму та регіону Чорного й Азовського морів, порушення прав людини, погіршення економічної та екологічної ситуації на Кримському півострові.

Нагадаємо, в лютому кордон з Кримом перетнули понад 27 тисяч осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: