Керівник НАЗК направив до суду протоколи щодо Тупицького

Читать на русском
Глава НАЗК Олександр Новіков направив до суду 2 протоколи про адміністративне порушення стосовно колишнього голови КСУ Олександра Тупицького.
Олександр Новіковnazk.gov.ua

Глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду 2 протоколи про адміністративне порушення стосовно колишнього голови КСУ Олександра Тупицького.

Про це пресслужба НАЗК повідомила у вівторок, 2 березня.

У КС кажуть, що не можуть сплатити комуналку і зарплати через недопуск ТупицькогоУ Конституційному суді (КС) нібито не можуть сплатити комунальні платежі будівлі та зарплати працівникам через те, що голова КСУ Олександр Тупицький не може пройти до суду й отримати доступ до печатки.

У НАЗК нагадали, що ці два протоколи Новіков склав ще 8 лютого цього року. Вони стосуються ознак конфлікту інтересів при прийнятті рішення про неконституційність е-декларування та умисному невнесення в декларацію ділянки, розташованої в Криму.

Відповідальність за ці порушення передбачена ч. 4 ст. 172-6 (Порушення вимог фінансового контролю) та ч. 2 ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Глава НАЗК попросив Голосіївський районний суд Києва повідомляти про час і дату судових засідань, на яких буде розглядатися справа про адміністративне порушення за цими протоколами, «з метою особистого надання мною як особою, що склала протокол, пояснень».

Нагадаємо, 1 березня стало відомо, що ДБР порушило кримінальне провадження щодо Тупицького.

29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці Тупицького від виконання обов'язків судді. У лютому 2021 року президент продовжив відсторонення Тупицького з посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: