У світі подешевшала нафта

Читать на русском
Ціни на нафту впали після того, як вони досягли максимумів більш ніж за рік. Нафта дешевшає на тлі побоювань, що більш сильний долар США знизить попит.
Фото - Reuters.

У вівторок, 9 березня, ціни на нафту впали після того, як вони досягли максимумів більш ніж за рік. Нафта дешевшає на тлі побоювань, що більш сильний долар США знизить попит.

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,5% до 67,90 дол. до 10:30 за київським часом. Нафту марки WTI з поставкою у квітні впала на 0,8%, до 65,50 дол., пише Reuters.

Світова ціна нафти і вартість бензину в Україні в 1997-2020 рокахСвітові ціни на нафту впали до 30 доларів за барель. Чи зможе це вплинути на вартість бензину в Україні.

Ціни на нафту, виражені в доларах, зазвичай падають, коли долар зміцнюється, оскільки товар стає дорожчим для покупців, які розплачуються в інших валютах.

Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що пакет допомоги президента Джо Байдена у зв'язку з коронавірусом в розмірі 1,9 трильйона доларів надасть достатньо ресурсів для відновлення економіки США. Палата представників все ще має ухвалити сенатську версію пакету, щоб він став законом.

Зазначимо, світові ціни на нафту досягли рівня, який спостерігався торік.

Також «Слово і діло» пропонує подивитися, як впливала світова ціна нафти на вартість бензину в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: