У світі знову подешевшала нафта

Читать на русском
У п'ятницю, 19 лютого, ціни на нафту впали більш ніж на 1%, продовживши зниження, що почалося напередодні.
Фото з відкритих джерел.

У п'ятницю, 19 лютого, ціни на нафту впали більш ніж на 1%, продовживши зниження, що почалося напередодні.

Нафта дешевшає через побоювання, що НПЗ буде потрібен час для відновлення роботи після рекордних холодів на півдні США і це призведе до розриву попиту.

Світова ціна нафти і вартість бензину в Україні в 1997-2020 рокахСвітові ціни на нафту впали до 30 доларів за барель. Чи зможе це вплинути на вартість бензину в Україні.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 1,4%, до 63,06 доларів за барель до 07:44 за Гринвічем, а ф'ючерси на нафту марки WTI (Західний Техас) впали на 1,4%, до 59,70 долара за барель, повідомляє агентство Reuters.

Обидва еталонних контракти зросли до 13-місячних максимумів в четвер через історичні морози в південних штатах США. За оцінками аналітиків, під час екстремальних холодів була втрачена третина видобутку нафти в США, але тепер увага звернена на вплив на нафтопереробні підприємства.

Відсутність попиту з боку техаських нафтопереробних заводів, ймовірно, призведе до збільшення запасів сирої нафти в найближчі тижні.

Нагадаємо, раніше в американському Нью-Йорку через шторм, снігопад і поривчастий вітер, всі рейси з аеропортів Ла-Гуардіа і Кеннеді були скасовані.

Також ми писали, що в США на автомагістралі штату Техас зіткнулися понад 130 автомобілів через ожеледицю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: