Зеленський хоче впровадити уроки медіаграмотності у школі

Читать на русском
В Україні можуть запровадити уроки медіаграмотності в шкільній програмі. З такою ініціативою виступив президент Володимир Зеленський для боротьби з дезінформацією.
president.gov.ua

В Україні можуть запровадити уроки медіаграмотності у шкільній програмі. З такою ініціативою виступив президент Володимир Зеленський.

Про це він заявив під час форуму «Україна 30. Кульутра.Медіа.Туризм» у вівторок, в Києві, 9 березня.

Telegram-канали «Легітимний» і «Резидент» координували спецслужби РФ – СБУСБУ викрила масштабну агентурну мережу спецслужб РФ, які дестабілізували через Telegram-канали ситуацію в Україні.

«Уроки медіаграмотності повинні з'явитися у нашій шкільній програмі. А також тих, хто вже давно завершив школи - це наші батьки, дідусі та бабусі, ми повинні навчити, що таке інформаційна гігієна», - сказав Зеленський.

За його словами, такі нововведення потрібні для того, що в сучасному світі кожен міг протистояти інформаційній пропаганді.

«Кожен раз, коли ми включаємо телефон, комп'ютер, планшет або телевізор ми повинні включати мислення, критичне мислення. Відрізняти правду від фейків. Правду від брехні. Обходити стороною інформаційні звалища. Читати далі, ніж заголовок. Сумніватися, це дуже важливо. Шукати першоджерело», - додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні на форумі Зеленський також повідомив, що незабаром має запрацювати Український центр протидії дезінформації.

Раніше його появу анонсував міністр культури Олександр Ткаченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: