У центрі Києва проходить Марш жінок

Читать на русском

У Києві в понеділок, 8 березня, активістки вийшли на жіночий Марш. Вони вирішили звернути увагу на роль жінки і її обов'язки в умовах пандемії.
фото strana.ua

У Києві в понеділок, 8 березня, представники міжнародних організацій, феміністки, а також ЛГБТ-спільнот вийшли на жіночий Марш. Вони вирішили звернути увагу на роль жінки і її обов'язки в умовах пандемії.

Марш почався о 13:00 з Михайлівської площі. Активісти рушили центральними вулицями столиці.

Жінки-президентки та очільниці уряду: якими країнами світу сьогодні керують ледіСкільки в світі жінок-президенток, очільниць урядів, канцлерок та генерал-губернаторок, якими країнами та як довго вони керують.

Як повідомляється на сторінці заходу в Facebook, в цьому році жіночий Марш присвячений негативним наслідкам пандемії для жінок.

«У пандемії жіноче обличчя. Пандемія COVID-19 суттєво вплинула на життя людей в усьому світі, змінила звичний ритм функціонування суспільства, загострила соціальні проблеми та спричинила появу нових викликів. Найбільше негативні наслідки пандемії відбилися на жінках», - йдеться в повідомленні.

За словами організаторів, на жінок разом з роботою покладено також великий обсяг репродуктивної роботи, догляд за літніми родичами, виховання дітей, турбота про здоров'я сім'ї, домашні справи.

Ініціатори маршу звертають особливу увагу на те, що жінки, які вимушено перейшли на дистанційну роботу, повинні самостійно забезпечити себе і дітей на онлайн-навчанні засобами зв'язку для одночасної реалізації навчального та робочого процесів. Багато жінок залишилися без роботи.

Прямий ефір веде hromadske.

У центрі Києва проходить Марш жінок 2021 / Наживоhromadske

Серед вимог учасників маршу - звернути увагу на обмеження прав жінок під час карантину: звільнення, посилення домашнього насильства, проблеми з освітою дітей.

Від парламенту мітингувальники вимагають ратифікувати Стамбульську конвенцію проти домашнього насильства, яка, крім іншого, вводить поняття гендеру - що викликає опір документу не тільки в Україні, але і в ряді країн Східної Європи.

Також активісти виступають за протидію ультраправому насильству.

За порядком на марші стежать силовики.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський оприлюднив привітання до свята 8 березня. У ньому він згадав про заслуги жінок на фронті, а також при боротьбі з пандемією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: