У МОЗ не мають наміру впроваджувати імунні паспорти

Читать на русском
В Україні не планують розробляти імунні паспорти з даними про вакцинацію, але можлива видача довідок про щеплення від коронавірусу.

В Україні не планують розробляти імунні паспорти з даними про вакцинацію, але можлива видача довідок про щеплення від коронавірусу.

Про це на зустрічі з журналістами розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає РБК-Україна.

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

Він зазначив, що вводити їх просто немає сенсу, оскільки найближчим часом буде обмежений доступ до вакцин, а коли вакцинація стане масовою, то обмеження і так будуть знімати в країні.

«Зараз їх неправильно вводити, тому що дуже обмежений доступ до вакцини. А пізніше, коли буде масова вакцинація, рівень захворюваності впаде, карантинні обмеження будуть зніматися, значить, і «імунний паспорт» втратить сенс. Така моя позиція», - сказав Ляшко.

Водночас в Україні за бажанням зможуть видавати свідоцтва про вакцинацію - наприклад, якщо воно потрібне для поїздки до іншої країни.

Також Ляшко розповів, що Україна вже наступного тижня має отримати першу партію вакцини від COVID. Це буде препарат британсько-шведської компанії AstraZeneca, вакцинація стартує відразу на наступний день.

Нагадаємо, Київ додатково закупить близько 1 млн доз вакцини від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: