ВАКС продовжив домашній арешт ексголови Чернігівської РДА

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу підозрюваному.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 30 березня строк нічного домашнього арешту колишньому голові Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області, депутату Чернігівської обласної ради Сергію Журману, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 березня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відправив Журмана під цілодобовий домашній арешт, нещодавно його продовжили. Пізніше апеляційна палата ВАКС пом'якшила цілодобовий на нічний домашній арешт.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії домашнього арешту прокурор САП просив його продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і продовжив нічний домашній арешт до 30 березня. Також на Журмана поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше детектив НАБУ просив суд продовжити слідство у справі, оскільки завершити його у встановлений строк не є можливим. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і продовжив слідство.

За версією слідства, Журман вимагав 10 тисяч доларів у місцевого мешканця. У таку суму він оцінив видачу розпорядження на розроблення детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів у Чернігівській області. Його затримали під час одержання всією суми коштів.

Нагадаємо, 4 листопада СБУ затримала Журмана. 21 листопада президент Володимир Зеленський звільнив його з посади голови Чернігівської РДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: