В ООН закликали ввести проти М'янми санкції та збройне ембарго

Читать на русском
Доповідач в ООН нагадав про недавні репресії в М'янмі проти протестуючих, в тому числі про знищення військовими 38 супротивників режиму під час мітингів
Ілюстративне фотоtwitter.com

Раду Безпеки ООН закликали ввести спрямовані санкції та збройне ембарго проти військових, які захопили владу в М'янмі.

Про це заявив спеціальний доповідач ООН з прав людини в М'янмі Том Ендрюс, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ).

«Я закликаю Раду Безпеки ООН вжити рішучих та єдиних дій проти військової хунти, включаючи цілеспрямовані санкції, збройне ембарго і звернення в Міжнародний кримінальний суд для розслідування і покарання звірств, скоєних з моменту перевороту 1 лютого», - заявив Ендрюс.

Доповідач нагадав про недавні репресії в М'янмі проти протестуючих, в тому числі про знищення військовими 38 супротивників режиму під час мітингів, після чого заявив про необхідність сильних дій у відповідь.

«Нарешті, я закликаю країни-члени не визнавати військову хунту законним урядом, що представляє народ М'янми, зокрема, тому що це не так», - резюмував він.

Нагадаємо, під час протестів 3 березня проти військового режиму в М'янмі силовики, за даними Організації Об'єднаних Націй, вбили як мінімум 38 осіб.

Раніше військові в М'янмі під час чергових протестів 28 лютого вбили не менше 18 протестували проти стався в країні військового перевороту.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента країни, а також лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі. Вони оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: