У М'янмі військові стріляли у протестуючих бойовими патронами, є вбиті

Читать на русском
Стрілянину спровокувало те, що деякі з учасників протесту почали цілитися в силовиків з рогаток, у відповідь в них полетіли кулі.
Протести в М'янміReuters

Двоє бірманців вбито і не менше двадцяти отримали поранення різного ступеня тяжкості під час розгону військовими акції протесту в другому за величиною місті М'янми (Бірми) - Мандалай.

Про це повідомляє BBC News.

У Мандалаї та низці інших міст країни 20 лютого відбулися мітинги протесту проти виробленого військовими на початку лютого державного перевороту. Учасники акції вимагали звільнення заарештованого лідера країни - Аун Сан Су Чжі.

Стрілянину спровокувало те, що деякі з учасників протесту почали цілитися в силовиків з рогаток. У відповідь поліція застосувала по натовпу сльозогінний газ і відкрила стрілянину бойовими патронами. За даними волонтерів-медиків, один з учасників акції протесту помер від поранення в голову, ще одна людина отримала кулю в грудну клітку, після чого також помер.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента країни, а також лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі. Бунтівники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше стало відомо, що військові, які вчинили переворот в М'янмі, заблокували доступ до Facebook та інших месенджерів. Жителі використовували платформу, щоб висловити протест і організувати акції громадянської непокори.

14 лютого військові розстріляли мітинг біля одного із заводів в столиці штату Качин М'їчини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: