У М'янмі військові вбили 18 протестувальників – ООН

Читать на русском
Так, в найбільшому місті М'янми - Янгоні, силовики застосували проти натовпу світло-шумові гранати, сльозогінний газ, а також стріляли в демонстрантів
Протести в М'янміAssociated Press

Військові в М'янмі під час чергових протестів 28 лютого вбили не менше 18 осіб, які протестували проти військового перевороту, що стався в країні.

Про це пише DW, посилаючись на інформацію верховного комісара ООН з прав людини.

Відзначається, що протягом дня в декількох місцях по всій країні військові активно протистояли протестувальникам, не соромлячись застосовувати при цьому зброю на ураження.

«Згідно з перевіреною інформацією, яку отримало управління верховного комісара ООН з прав людини, загинули не менше 18 осіб і понад 30 були поранені», - йдеться в повідомленні.

Так, в найбільшому місті М'янми - Янгоні, силовики застосували проти натовпу світло-шумові гранати, сльозогінний газ, а також стріляли в демонстрантів. Та ж ситуація була в інших великих містах країни - Мандалай, Тавой і Баго. Протестувальники будували барикади, кричали гасла і намагалися відтіснити військових і поліцію, у відповідь ті закидали мітингувальників газовими гранатами та стріляли, часто цілячись в голову.

Протести в М'янміEuronews

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента країни, а також лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі. Вони оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Сполучені Штати впровадили санкції відносно двох членів військової хунти М'янми. Також США пригрозили подальшими діями через державний переворот.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: