Переворот у М’янмі: військові пообіцяли влаштувати перевибори через рік

Читать на русском
Військові, які 1 лютого захопили владу у М’янмі, заявили, що позачергові вибори до парламенту країни відбудуться через рік, а також пообіцяли мирно передати владу переможцям.
Фото: Daily Sun

Військові, які 1 лютого захопили владу у М’янмі, заявили, що позачергові вибори до парламенту країни відбудуться через рік, а також пообіцяли мирно передати владу переможцям.

Про це повідомляє dpa.

Топ-10 збройних конфліктів у 2020 роціВійна на Донбасі посіла останнє місце в топ-10 світових збройних конфліктів, на які цьогоріч варто звернути особливу увагу.

Зазначається, що представники армії, котрі вчинили військовий переворот у країні, заявили, що дозволять переможцям нових виборів - за їхніми словами вони відбудуться через рік - узяти владу в державі.

Тим часом у партії заарештованого державного радника М’янми Аун Сан Су Чжі «Національна ліга за демократію» закликали громадян чинити опір військовим.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу у М’янмі та затримали президента, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі.

Через переворот у М'янмі українців попросили тимчасово не відвідувати цю країну. Тим, хто вже перебуває в ній, рекомендується зв'язатися з українським посольством в Таїланді.

Пізніше стало відомо, що Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй збереться на термінове позачергове засідання для обговорення ситуації із військовим переворотом у М'янмі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: