У конкурсній комісії спрогнозували дату обрання керівника САП

Читать на русском
Очільниця конкурсної комісії розповіла, що недопущені кандидати можуть оскаржити це рішення і їх зможуть допустити до конкурсу.
Катерина Коваль

Новий керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, його заступник та начальник п'ятого відділу прокурорів САП уже в травні зможуть розпочати свою роботу.

Такий прогноз висловила на брифінгу голова комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП Катерина Коваль, передає «Слово і діло».

«За оптимістичним прогнозом у травні цього року розпочнуть свою роботу керівник САП, його заступник і керівник відділу», – повідомила Коваль.

Конкурс на антикорупційного прокурора: хто бореться за крісло керівника САПКонкурсна комісія з обрання керівництва антикорупційної прокуратури та начальника одного з її відділів затвердила перелік осіб, яких допустили до конкурсу.

За її словами, комісія допустила до конкурсу на адміністративні посади у САП 128 осіб, але ще 13 оскаржили рішення про недопуск. Після розгляду скарг комісія оприлюднить остаточний список кандидатів і затвердить календарний план роботи.

Коваль також розповіла, що першим етапом конкурсу буде тестування на знання законодавства, другим – тестування на загальні здібності, третім – поліграф. Однак після проходження всіх етапів із кандидатом ще проводитиметься співбесіда на критерій доброчесності.

Нагадаємо, у комісії оприлюднили список осіб, допущених до конкурсу на посади керівництва антикорупційної прокуратури. «Слово і діло» проаналізувало деяких кандидатів із цього списку.

Раніше міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що відбір кандидатів на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закінчиться навесні 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: