Директор ФБР звинуватив учасників штурму Капітолію у внутрішньому тероризмі

Читать на русском
Директор ФБР Кріс Рей звинуватив прихильників Дональда Трампа, які вчинили напад на Капітолій 6 січня, у внутрішньому тероризмі.

Директор ФБР Кріс Рей звинуватив прихильників Дональда Трампа, які вчинили напад на Капітолій 6 січня, у внутрішньому тероризмі.

Про це він сказав, виступаючи на сенатських слуханнях.

У США оцінили збитки від штурму КапітоліюРемонт будівлі Конгресу США після його штурму прихильниками Дональда Трампа 6 січня 2021 роки обійдеться в більш ніж 30 мільйонів.

Як пише «Голос Америки», Рей вперше виступив перед законодавцями з питання про заворушення 6 січня.

Відомо, що Міністерство юстиції пред'явило звинувачення понад 300 особам за різними статтями, включаючи змову і створення перешкод Конгресу.

Нагадаємо, 6 січня прихильники Трампа організували акцію протесту біля Капітолію, де американський Конгрес зібрався, щоб затвердити результати президентських виборів. Протести переросли у заворушення і проникнення прихильників Трампа в приміщення Капітолію. Тоді загинули п'ять осіб.

Пізніше стало відомо, що Facebook допомагав ФБР розпізнати учасників заворушень.

Також військовослужбовці Національної гвардії США, які охороняють Вашингтон після штурму Капітолію 6 січня, залишатимуться в американській столиці до кінця березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: