Україна на засіданні ТКГ висловила протест щодо заяви бойовиків

Читать на русском
Леонід Кравчук протестує проти заяв так званої міліції ДНР про нібито дозвіл на ведення попереджувального вогню.
фото УНІАН

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив про протест щодо оприлюдненого на сайті так званої «Народної міліції ДНР» повідомлення про попереджувальний вогонь.

Про це повідомляє українська делегація в ТКГ в Facebook в середу, 3 березня.

Ситуація на Донбасі: наскільки агресивнішим став противник після закриття телеканалів МедведчукаОдразу після оголошення санкцій проти Козака і телеканалів Медведчука в зоні проведення ООС почастішали ворожі снайперські обстріли. Від початку лютого загинуло 8 наших бійців та 7 – поранені.

Як уточнив Кравчук, у повідомленні бойовиків йшлося про нібито «отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника».

«Позиція Глави Української делегації: ми розцінюємо дану заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню та загрозу зриву виконання Мінських домовленостей», - йдеться в заяві.

Також в ТКГ нагадали вчорашні слова президента Євроради Шарля Мішеля під час візиту до України.

«На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання Мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться чинними. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України. Пандемія не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації», - сказав Мішель.

Як уточнили в ТКГ, консультації тривають.

Нагадаємо, раніше в штабі ООС, а також в ТКГ називали можливу причину погіршення ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: