США сьогодні можуть запровадити санкції проти РФ через ситуацію з Навальним – ЗМІ

Читать на русском
У вівторок, 2 березня, США можуть ввести санкції проти Росії через ситуацію з отруєнням і переслідуванням російського опозиціонера Олексія Навального. Розглядається можливість введення санкцій щодо російських офіційних осіб.
Фото: ЕРА

У вівторок, 2 березня, США можуть запровадити санкції проти Росії через ситуацію з отруєнням і переслідуванням російського опозиціонера Олексія Навального. Розглядається можливість введення санкцій щодо російських офіційних осіб.

Про це пише Reuters з посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, США введуть санкції в рамках закону про контроль над хімічною і біологічною зброєю від 1991 року, а також відповідно до двох виконавчих указів.

Один з них був підписаний після анексії Криму Росією у 2014 році і передбачає можливість введення санкцій щодо російських офіційних осіб. Другий стосується боротьби з розповсюдженням зброї масового знищення.

Як відомо, Адміністрація президента США Джо Байдена готує нові санкції проти Росії. Їх хочуть запровадити через арешт Навального та кібератаку на SolarWinds, яку пов'язують з Росією.

Нагадаємо, Навальний був заарештований 18 січня після повернення з Німеччини. 2 лютого суд замінив йому умовне покарання на 3,5 роки колонії загального режиму у справі Ів Роше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: