США готують санкції проти РФ за кібератаки і Навального – ЗМІ

Читать на русском
Передбачається, що нові антиросійські санкції будуть застосовані у якості покарання для РФ за кібератаки і засудження Навального
Білий дімВідкрите джерело

У США готують нові санкції проти Росії. Адміністрація Байдена хоче запровадити їх через кібератаку на SolarWinds, яку пов'язують з Росією, а також через арешт та засудження російським судом опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

За даними джерел видання, російська влада «протягом багатьох років використовували засоби у кіберпросторі для виконання ряду дій, ворожих інтересам США і їх союзників». Нові санкції повинні стати «сигналом» для РФ.

Паралельно США хочуть притягти Росію до відповідальності за «використання забороненої хімічної зброї проти Навального», а також спішно «розробляють захисні заходи, щоб ускладнити можливість злому федеральних і приватних мереж з боку Росії та інших противників».

Нагадаємо, 17 лютого Європейський суд з прав людини зажадав від РФ негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального з-під варти.

Навальний був заарештований 18 січня після повернення з Німеччини. 2 лютого суд замінив йому умовне покарання на 3,5 року колонії загального режиму у справі Ів Роше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: